18 augusti 2019
13:00

Referat: Skurups AIF - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Pontus, Victor L, Mattias A, JT – Alex, Anton, Jonas, Oskar – Bashir och Simon

Avbytare var Henke som spelade hela andra halvlek som mittback, Siseko som spelade sista 18 som anfallare och David K och Shershah som inte spelade alls.

Första halvlek var vår från början till slut. Hur vi kunde undvika att göra mer än ett mål istället för åtminstone 3-4 st och avgöra matchen är en gåta. Jag räknade till minst 10 kvalificerade målchanser – och då talar jag verkligen om kvalificerade! Vi hade flera frilägen varav några bara några meter från mållinjen som alla missades, på en del gjorde deras duktige målvakt bra räddningar, ibland träffade vi inte målet. Vid flera tillfällen blev det flipperspel bara 2-3 meter från mållinjen med flera varann påföljande returer utan att vi fick in bollen, vid ett tillfälle (efter en hörna tror jag) hade vi först en nick från nära håll som räddades av en utespelare på mållinjen innan returen från lika nära håll nickades tätt över och ovanpå allt detta en ribbträff. Det mål vi gjorde kom i den 17:e min på ett distinkt skott i bortre hörnet av Oskar sedan Anton slagit en hörna som de inte riktigt fick undan.

Mot detta kan med lite god vilja ställas en skaplig målchans för Skurup förutom en situation där de ev. skulle ha haft en straff.

Direkt efter paus fortsatte samma matchbild när vi skaffade två dubbelchanser där fina räddningar på skott ur jättebra lägen åter gav returer som vi inte lyckades få in. När en Skurupsspelare efter 51 min från ganska långt håll skruvade bollen förbi alla inklusive Filip och in precis nere vid stolproten och det således, i det läget otroligt omotiverat sett till det dittillsvarande matchförloppet, därmed var utjämnat.

Detta mål gav plötsligt Skurupsspelarna en väldig energi och matchen svängde plötsligt kraftigt över i deras favör. De hade ett par riktigt klara chanser och en del rätt hyfsade därtill och när de nu flyttat upp lagen satt åtminstone jag bara och var beredd på ett baklängesmål till men även de saknade den rätta skärpan i avslutningarna. De flesta chanserna kom på fasta situationer.

Mot slutet kom vi tillbaka och nu blev det en hel del mycket snabba byte av bollinnehav mellan lagen när båda lagen, som ingetdera var nöjt med oavgjort, stressade för mycket och ofta slarvade bort bollen. Slutminuterna blev händelserika och olycksaliga för vår del. I den 85:e min var Siseko på väg förbi sin siste motståndare men foulades utan någon avblåsning varpå Skurup går direkt upp och gör 2-1. Det sista ordet – och som det skulle visa sig inte ens det näst sista – ordet var dock inte sagt. I den 88:e min kvitterade vi genom Bashir som med ett tillslag slog passningen från Alex.

Tendensen att båda lagen gick för vinst återkom nu i kubik och båda lagen tänkte uteslutande offensivt vilket skapade stora hål på mittfältet för de båda lagen att utnyttja. Det blev alltså tyvärr Skurup som kunde avgöra i den första av det som skulle bli fyra övertidsminuter sedan deras målskytt hasplade ur sig saker mot Filip som inte hör hemma på en fotbollsplan och fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Den borde bedömts som grov om man ska mena något alls med talet om nolltolerans mot könsord, detta var grovt men så blev inte fallet.

Tyvärr var upprinnelsen till 3-2-målet en ytterst tveksam frispark vid mittlinjen långt ute på deras vänsterkant.
Domaren var i det stora hela mycket bra och höll i första halvlek en hög nivå och var konsekvent men på slutet drabbades vi av flera konstiga bedömningar (å andra sidan borde alltså möjligen de haft en straff i första).

Det fanns efteråt lite olika åsikter om det var vi som var bra eller de som var dåliga de första 50 minuterna men själv menar jag nog att det var lite av varje. De såg då också ut att spela med ett dåligt självförtroende, ett självförtroende som direkt såg ut att öka lavinartat så fort man kvitterat.

Som framgår av såväl det ovanstående som statistiken nedan framgår att det här var en väldigt händelserik match som vi borde ha vunnit med bara lite mer skärpa i avslutningarna.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-5 Avslut på mål: 19-10 Avslut utanför: 6-5